concert | dans | maaltijd

Bach Bridges Buiten

zo 29 april 2018, 14:00 u | Houtmarkt buiten


Met uitzicht op de grote schilderijen van Jan Marinus Verburg aan de Wijnhuistoren wordt dit een feestelijke middag. Kraampjes met hapjes van plaatselijke cateraars, Buddy to Buddy en Papuakok Johanna Koerni. Neleman schenkt niet alleen zijn heerlijke wijn, maar bakt ter plaatse paella zoals ze dat tot vandaag alleen nog maar in Spanje deden. Kortom, een culinaire reis over de wereld waarbij muziek natuurlijk niet ontbreekt.

14:00 – 15:00 uur
Zing Nederlands Met Me XL

Iedere laatste zondag van de maand komt een bevlogen team samen in de witte vleugel van Buddy to Buddy. Het zingen van Nederlandse liedjes helpt goed bij het leren van de taal. Nieuwkomers en expats kunnen daar hun voordeel mee doen. Tegelijk is er niets leuker dan samen zingen en worden de middagen ook goed bezocht door mensen wiens moedertaal Nederlands is. Des te beter, want de contacten die worden gelegd zijn minstens zo waardevol. Merel Harkink loodst met haar enthousiasme iedereen door de liedjes heen.

Speciaal voor het Bach Bridges Festival gebeurt dit alles buiten op de markt met als inzet om heel Zutphen aan het zingen te krijgen.

15:15 – 16:45 uur
Mambesak, Papua dans en muziek

Mambesak laat het publiek kennismaken met de zang, dans en opvallende uitdossing van de Papua’s. Hun muziek nodigt uit om op te dansen, dus dat wordt een feestje aan de voet van de Wijnhuistoren.

Mambesak is in West Papua opgericht door musicus en cultureel antropoloog Arnold Ap. Hij verzamelde mythes, traditionele dansen en muziek. Hiermee wilde hij het zelfbewustzijn van de Papua’s vergroten. Om deze reden werd hij gevangen genomen en vond hij de dood. Zijn zoons, waarvan de jongste zijn vader nooit gekend heeft, treden in de voetsporen van hun vader. “Music is our weapon of choice.”

Er zijn maar weinig Nederlanders die hun verhaal kennen, terwijl de Papua’s tot op de dag van vandaag onderdrukt worden door het Indonesische leger.


Programma

Zondag 29 april, 14:00 – 17:00 uur
Houtmarkt buiten

14:00 – 15:00 uur
Zing Nederlands Met Me XL

15:15 – 16:45 uur
Mambesak, Papua dans en muziek

Toegang is gratis