Over Bach Bridges

Muziek verbindt, dat is de gedachte achter het Bach Bridges Festival. Muziek is het ideale vehikel om integratie en wederzijds begrip tussen verschillende culturen te bevorderen.

Bach Bridges is een uniek intercultureel muziekfestival voor jong en oud. Met kamermuziek, theater, dans, musical, film, beeldende kunst en lekker eten. Klap op de vuurpijl is het grote slotconcert onder leiding van de wereldberoemde Hongaarse dirigent Iván Fischer. Daarin maken we een muzikale reis maken langs Westerse, Joodse, Arabische en Jezidi muziek.

Initiator en drijvende kracht achter het festival is altviolist Michael Gieler.

lees verder

Michael Gieler

Michael Gieler (Oostenrijk, 1966) begon op vijfjarige leeftijd met vioolspelen. Hij maakte als tiener al deel uit van een professioneel strijkkwartet. Sinds 1993 is hij soloaltist bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast speelt kamermuziek een belangrijke rol in zijn leven. Hij richtte Stichting Music Stages op en organiseert samen met bijzondere artiesten unieke concerten en festivals. Hiermee bereikt de stichting nieuwe publieksgroepen van jong tot oud. Naast Bach Bridges organiseert Music Stages onder meer De IJ-Salon, Bijlmer Klassiek en het International Bach Festival op Gran Canaria.

Zutphen zingt projectkoorPartners en donateurs